Vragen? Bel +31 (0) 85 303 12 72.
 

Data API-koppeling met XXLCargo-Online Portal


U kunt tijd besparen door uw webshop te koppelen met ons systeem. Zo zijn al uw zendingen direct voordelig en professioneel geregeld.

Ons TMS systeem biedt uitgebreide mogelijkheden om externe systemen te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan orders inschieten en POD's terugkrijgen met een ERP of het systeem van een webshop of opdrachtgever.

Hiervoor is een connector nodig, die door ons verzorgd kan worden of door de opdrachtgever zelf. Deze vertaalt de commando's en gegevens van het externe systeem van bijvoorbeeld de opdrachtgever, naar de commando's die ons TMS ondersteunt. In die connector wordt ook bepaald welke gegevens en hoe vaak er wordt uitgewisseld.

Alle soorten formaten digitale informatie kunnen worden gekoppeld via de module Custom Link van ons TMS. Of dit nu XML, EDI, EDIFACT, CSV, JSON of iets anders betreft, dat maakt niet uit. De geconfigureerde middleware vertaalt het formaat naar de SOAP en XML formaten die ons TMS ondersteunt en de koppeling is een feit.

Iedereen met voldoende expertise kan een dergelijke koppeling realiseren. Soms is de kennis van een systeembeheerder of webdesigner al voldoende. Een koppeling kan gerealiseerd worden door XXLCargo, door de te koppelen partij zelf (opdrachtgever) of door externe ontwikkelaars.

Optie 1:
De connector laten realiseren door XXLCargo en dan ben je maximaal ontzorgd. Dit geeft ook de minste kans op problemen of vertragingen in levering, over het algemeen. Deze connector wordt over het algemeen op basis van nacalcuatle gerealiseerd en eenmalig in rekening gebracht en daarnaast 15% op jaarbasis van dit eenmalige bedrag voor onderhoud en compatibility, zodat bugs worden gefixt en compatibility met toekomstige  TMS versies ook behouden blijft.

Let wel, veranderingen aan de commando's of gegevens aan de kant van de externe partij (Opdrachtgever) worden altijd op nacalculatie compatibel gemaakt.

Optie 2:
De connector door de externe partij (of bijvoorbeeld uzelf) te laten realiseren. XXLCargo (Next-up) levert hiertoe Engelstalige documentatie, zodat de technische mensen van de externe partij dit zelf kunnen realiseren. Ondersteuning/consultancy door technici van ons softwarehuis Next-Up geschiedt op basis van nacalculatie. Over het algemeen is 2 tot 4 uur ondersteuning nodig. Handige technici of simpele connectors vergen minder tijd, maar soms is meer tijd nodig.

Optie 1 is over het algemeen door de kennis van Next-Up meestal voordeliger dan een andere externe partij.

Handmatig opdrachten aanmelden?
Via XXLCargo Online Portal kunt u zendingen direct in ons system inboeken. Hier kunt u tevens de status volgen van de zending. Via XXLCargo - Online portal heeft u ook de mogelijkheid om excelbestanden te importeren, waarmee u tijd bspraart wanneer u regelmatig meedere zendingen verstuurd.

Door uw webshop te koppelen of in te boeken via XXLCargo Online Portal, wordt realtime uw verzendinformatie in ons systeem verwerkt.  Wij informeren uw klant dan direct dat de zending is aangemeld en op gewenste dag geleverd gaat worden.